Kamp Zdovica je zatvoren do daljnjega.

Destinacije

Cres

Grad Cres kao destinacija, Kamp Zdovica, Valun, Cres -t
Grad Cres kao destinacija, Kamp Zdovica, Valun, Cres -m

Grad Cres, najveće mjesto otoka Cresa, smješten je na dnu dobro zaštićenog zaljeva na zapadnoj strani otoka. Prapovijesne građevine i antička utvrda Crepsa svjedoče o dugoj i bogatoj povijesti otoka. Stara gradska jezgra, okružena zidinama u obliku pravokutnika s pet kula i nekoliko gradskih vrata, formirana je prije kraja venecijanske vladavine i osim nekoliko kasnijih dogradnji, sačuvala je uglavnom do danas nekadašnji izgled. Hodajući, stoga, kroz gradsku jezgru, upoznajete Mediteran kakav je nekada bio, i hodate putevima naših predaka – ljudi koji su stvorili kulturu čije nas posebnosti danas oduševljavaju.

Destinacije

Lubenice

Lubenice zalazak sunca, Kamp Zdovica, Valun, Cres -m

Smješteno na vrhu litice čak 378 metara iznad mora, Lubenice su malo mjesto koje je u srednjem vijeku imalo izrazito velik geostrateški značaj. Što Vas može oduševiti više od šarmantnih krivudavih uličica, brojnih crkvica i ostataka srednjovjekovnog gradskog zida te gradskih vrata? Samo spektakularan pogled na more koji se pruža iz ovog mjesta.

Destinacije

Valun

Valun Kamp Zdovica, Cres -t
Valun kao destinacija, Kamp Zdovica, Valun, Cres -m

Mjesto smješteno između dvije šljunčane plaže, Valun, gradile su i naseljavale generacije ribara i težaka otoka Cresa. Ovo autohtono mjesto priča stoljećima dugu priču o životu na moru, a posebno je zanimljivo da je u crkvi Sv. Marka pronađena Valunska ploča – jedan od najstarijih glagoljskih spomenika koji datira čak iz XI. stoljeća.

Destinacije

Beli

Beli kao destinacija, Kamp Zdovica, Valun, Cres -t
Beli kao destinacija, Kamp Zdovica, Valun, Cres -m

Kako izgleda otočno mjesto nastalo prije 4000 godina? Mjesto Beli vrvi građevinama koje svjedoče o njegovoj bogatoj povijesti i najranijim znakovima kulture koja je definirala ovo podneblje – od ostataka prahistorijskih gradina i debelih suhozida pa sve do župe koja je osnovana 1018. godine. Mjesto Beli je i utočište velebnih bjeloglavih supova, a moguće je posjetiti i stalnu izložbenu postavu posvećenu biološkoj raznolikosti cresko-lošinjskog otočja.

Destinacije

Martinšćica

Martinšćica kao destinacije, Kamp Zdovica, Valun, Cres -t
Martinšćica kao destinacije, Kamp Zdovica, Valun, Cres -m

Ekološka baština otoka Cresa odjekuje u svakom kutku mjesta Martinšćica. Prelijepe, divlje plaže opasane netaknutom prirodom mogu se otkriti duž mjesta, dok se u pozadini nalaze brežuljci sa ostacima prapovijesnih građevina i ruševinama romaničke crkve Sv. Kristofora.

Recenzije

O nama – iz perspektive naših gostiju

Uredna šljunčana plaža na tihom mjestu. Fantastično uređen sanitarni čvor i park za djecu. Blizina kafića i trgovine.

lazic&bann
Hrvatska

Predivan kamp, sve jako čisto i uređeno!

Petar Klancir
Hrvatska

Kamp u koji ćemo se rado vratiti!
Čisti sanitarni čvorovi, super organizacija i vrlo ljubazno osoblje. Kamp se nalazi na 10 koraka od mora i odlično je mjesto za godišnji odmor. Mir i tisna 😉

Helena Strmotic
Hrvatska